Acupunctura

este un reglaj energetic al intregului organism, reglaj care inseamna reechilibrare a unor straturi energetice care inconjoara corpul uman (cea care formeaza aura noastra). Se aplica acupunctura combinata cu alte metode terapeutice- homeopatie, fitoterapie, masaj energetic, apifitoterapie etc. Diagnosticul se pune prin pulsul energetic. Acupunctura se poate aplica in orice afectiune, dar cu rezultate diferite in functie de vechimea bolii si starea generala a pacientului.

In cadrul cabinetelor medicale Romclinic Bucuresti se pot trata, prin acupunctura, urmatoarele afectiuni:
– boli neurologice (accidente vasculare, nevralgii, discopatii, epilepsie etc.)
– boli metabolice(obezitate, diabet)
– boli endocrine(tiroidiene etc)
– sterilitate
– boli oftalmologice
– ORL
– sindroame dureroase.

Acupunctura Ortodoxă Tung
Această acupunctură unică și antică a fost dezvoltată de către strămoșii maestrului Tung și mărturii despre aceasta și despre eficacitatea ei există încă vremea dinastiei Han (o dinastie care a condus China între 206 î.Hr. și 220 d.Hr). Școala Tung de acupunctura tradițională este total diferit de acupunctura chineză obișnuită. ”Tung Orthodox Acupuncture” (TOA) nu utilizează direct conceptele și filozofia meridianelor din acupunctuira clasică, dar utilizează 500 de puncte proprii, deși unele se suprapun atât ca locație cât și ca funcție cu cele din acupunctura clasică. Metoda de inducție și de accelerare pe care o folosește duce la recuperarea rapidă și de durată a dezechilibrelor energetice, în cele mai multe afecțiuni. Sistemul Tung pune accentul mai mult pe extremități decât pe trunchiului corpului uman. De aceea, în orice situație clinică sunt necesare mai puține ace și mai puține ședințe pentru obținerea efectelor.

Pentru obținerea rezultatelor remarcabile ale acupuncturii Ortodoxe Tung este necesar un timp mai indelungat pentru fiecare sedință, dar fiind vorba de doar una, pâna la trei ședințe saptămânale ește mult mai ușor de suportat iar viteza cu care apar efectele o fac o metoda de tratament perfect adaptată omului modern, care nu are timp și dorește rezultate imediate.

În comparație cu alte școli de Acupunctură, Școala Tung se diferențiază prin faptul că:

  1. poate trata aproape orice boală în organismul uman prin aplicarea acului în poziția sa la extremități ale corpului, urechi și cap.
  2. tehnica de inserție a acului este mult mai puțin complicată. Se utilizează doar penetrări oblice, orizontale, verticale, superficial sau profund, sub piele. Inserarea înclinată a acului este simplă și ușoară, iar efectul dorit poate fi astfel obținut mai simplu. Nu este nevoie să se aplice metoda mult mai complicată de “Pu” sau “Hsieh”, care literalmente înseamnă stimularea sau dispersia.
  3. tehnicile ”tremurăturii, de cotitură și oscilante” nu sunt utilizate în sistemul Tung, în scopul de a evita posibilitatea de a provoca leziuni tisulare mai mult și dureri nejustificate la pacient sau de leșin.

Dacă diagnosticul este corect, punctul exact localizat și tehnica de a insera ace este bună, efectul tratamentului va fi de rapid și de succes. Boala va fi vindecată în cel mai scurt timp.
Acupunctura Ortodoxa Tung este deosebit de vresatila, diagnosticul utilizat pentru prescripția de puncte poate fi cel chinezesc obișnuit, cel alopat sau o combinație dintre cele două.

Acupunctura Ordoxă Tung este o metodă ce face parte din Medicina Tradiționala Chineză fiind deosebit de eficace și rapidă.

Pentru informatii suplimentare legate de acupunctura sau legate de investigatiile efectuate in Centrul medical Romclinic Bucuresti sau pentru programari sunati la 021.410.04.75 sau 021.410.04.35.

Vedeti program medici

Etichete: , , ,
Program functionare clinica: 08.00 - 19.00

Pentru programari la clinica MedicalES 13 Septembrie, puteti sa ne contactati si pe mobil la nr: 0747 028 354

Programari MedicalES 13 Septembrie

Specialitati medicale
© Centrul Medicales 13 Septembrie. Toate drepturile rezervate.